OMG

Diek je wel eens stiekem op andermans telefoon? Met deze app ben je zo exposed!

foto: Pexels: Tofros
  1. Newschevron right
  2. Diek je wel eens stiekem op andermans telefoon? Met deze app ben je zo exposed!

Vind je het ook altijd zo schattig als iemand zit te glimlachen naar zijn telefoon? Of word je gewoon ontzettend nieuwsgierig en glijden je ogen automatisch af naar het scherm naast je? Pas voortaan op, want je kan zomaar op heterdaad worden betrapt! Twee onderzoekers van Google zijn namelijk bezig met een app die stiekeme meegluurders opspeurt.

Herkenning

Met de Electronic Screen Protector-app wordt de camera op de voorkant gebruikt om te registreren wat er achter je gebeurt. Individuele gezichten kunnen herkend worden en er kan onmiddellijk worden vastgesteld of die persoon aan het meelezen is.

Live exposed

Als dat gebeurt, onderbreekt de app alles wat er op dat moment openstaat. In plaats daarvan worden live beelden getoond van de creeper in kwestie. En alsof dat nog niet gênant genoeg is: er verschijnt ook een rood kader rond het hoofd met de melding: ''Stranger is looking alert!’’

Privacy

Het is nog niet bekend wanneer de app beschikbaar zal zijn, maar wees gewaarschuwd. Of opgelucht natuurlijk, want voortaan kun je veilig je spannende berichtjes doornemen zonder dat er iemand sneaky over je schouder meekijkt.

Ster advertentie
Ster advertentie