OMG

Einde OV-chipkaart: Betaal nu met je sneakers!

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Einde OV-chipkaart: Betaal nu met je sneakers!

De elektronische OV-chipkaart is in bijna elk Europees land allang de normaalste zaak van de wereld. Niet in Berlijn: daar betaal je nog voor een papieren kaartje. Maar niet iedereen, want je kunt sinds vandaag ook met je sneakers betalen.

Altijd dragen

De metro-jaarkaart zit in de tong van de schoen ingebouwd. De kosten van de schoenen bedragen 180 euro. Maar daar krijg je dus wel een jaarabonnement bij, wat normaal 760 euro zou kosten. De schoenen gelden alleen als tickets als je ze echt draagt. Onder je armen of in je tas mag dus niet. Helaas zijn er maar 500 stuks verkocht van de schoenen, dus ze nu nog bemachtigen wordt lastig. Maar misschien iets voor in Nederland?

Matchende schoenen

Het Berlijnse vervoersbedrijf BVG bestaat 90 jaar. Ter ere daarvan brengt het metrobedrijf in samenwerking met Adidas een sneaker op de markt. De sneaker draagt de kleuren van het interieur van de Berlijnse metro: zwart en geel, gecombineerd met de confettiprint van de stoeltjes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rappende conducteur

De publiciteitsstunt werd bedacht door het Hamburgse reclamebureau Jung von Matt. Eerder kwam het bureau met het concept van de rappende conducteur en het nummer Is mir egal, wat een enorm succes werd in Duitsland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie