OMG

Voetballer slaat vrouwelijke scheidsrechter tegen de grond na rode kaart

foto: Twitter
  1. Newschevron right
  2. Voetballer slaat vrouwelijke scheidsrechter tegen de grond na rode kaart

Er zijn schokkende beelden uit de Argentijnse voetbalwereld op social media beland. Tijdens een wedstrijd op het derde niveau tussen Independencia en Garmense werd een voetballer zo woest door een beslissing van de vrouwelijke scheidsrechter Dalma Cortadi, dat hij haar tegen de grond sloeg.

Rode kaart

Het gaat om Garmense-voetballer Cristian Tirone. Op de beelden is te zien dat de scheidsrechter allereerst een overtreding tegen Garmense fluit, waarna er een verhitte discussie ontstaat. De scheidsrechter vertelde in gesprek met het radiostation Urbana Play dat ze Tirone een rode kaart gaf, nadat hij haar uitschold en intimideerde. Aangezien de video geknipt is, is niet te zien dat Tirone een rode kaart krijgt.

Na de rode kaart moest de woedende Tirone in toom worden gehouden door zijn medespelers. Hij wist uiteindelijk toch los te komen, waarna hij als een lafaard op scheidsrechter Cortadi afstormde en haar van achteren aanviel. De "voetballer" werd vervolgens van het veld gevoerd en gearresteerd door de politie.

Let op: de beelden hieronder kunnen als schokkend worden ervaren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Levenslange schorsingen

Geweld is een groot probleem in het Argentijnse voetbal. Op het tweede niveau zijn uitsupporters al sinds 2007 niet meer welkom in stadions, nadat een supporter werd vermoord. Op het hoogste niveau mogen er sinds 2013 geen uitsupporters meer in stadions. Dit nadat een supporter werd doodgeschoten door een politieagent.

Vanwege het geweld in het Argentijnse voetbal werd de organisatie Aprevide in het leven geroepen, die geweld in de Argentijnse voetbalwereld moet tegengaan. Diezelfde organisatie heeft besloten dat Tirone nooit meer een voetbalveld mag betreden. Ook werd Tirone levenslang geschorst door zijn club Garmense.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Kan me niets meer herinneren'

Cortadi liet in gesprek met Urbana Play weten dat het naar omstandigheden goed met haar gaat. Ze vertelde dat het de eerste keer is dat ze zoiets heeft meegemaakt. "Ik had niet verwacht dat de speler mij zou aanvallen. Dat is het laatste waar je aan denkt. Ik voelde ineens de klap van achteren en verder kan ik me niets meer herinneren."

Ster advertentie
Ster advertentie