OMG

NASA zoekt astronauten voor op de maan: droombaan of doodeng?

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. NASA zoekt astronauten voor op de maan: droombaan of doodeng?

Door de ruimte zweven of op de maan lopen: de een droomt er al jaren van terwijl het voor de ander een grote nachtmerrie is (hallo Sandra Bullock in Gravity...) Behoor je tot de eerste groep? Dan is dit je kans. NASA vindt het namelijk weer hoog tijd om een paar mensen naar de maan te sturen.

Zweverige vacature

Het plan van NASA is om in 2024 de eerste vrouw op de maan te zetten - samen met de volgende man. Daarom staat er nu een vacature online. Heb je interesse? Er is een flinke eisenlijst waar je aan moet voldoen. Zo moet je een Amerikaanse nationaliteit hebben. Maar don't worry, die kan je aannemen en een dubbele nationaliteit mag ook.

eisen

Verder heb je als astronaut ook een master in biologische wetenschappen, natuurkunde, informatica of wiskunde nodig. Heb je die toevallig niet? Als arts of piloot kom je ook een heel eind. Je moet sowieso kunnen vliegen, want zo'n twee jaar aan gerelateerde ervaring of duizend uur vliegervaring in een straaljager is een vereiste.

Lesje Russisch

Als je door de selectie komt, moet je nog een fysieke test en een tweejarige opleiding doorstaan. Wat je daar leert? Onder andere Russisch, robots trainen en simpelweg overleven. Aanmelden kan van 2 tot en met 31 maart.

Jubileum

Sinds de jaren 60 heeft NASA 350 mensen aangenomen, waarvan er nog 48 actief zijn als astronaut. "We vieren ons twintigste jaar aanwezig zijn in het International Space Station", schrijft NASA in de vacature. "Voor het handjevol getalenteerde vrouwen en mannen dat we aannemen bij ons astronautenteam is het een geweldige tijd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie