OMG

VIDEO: Terminaal meisje (5) geeft jawoord aan haar beste vriend

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Terminaal meisje (5) geeft jawoord aan haar beste vriend

De vijfjarige Eileidh Paterson heeft samen met haar beste vriend een echt sprookjeshuwelijk gekregen. Het meisje is terminaal ziek en heeft niet lang meer te leven. Haar ouders zamelen geld in om haar bucketlist af te werken, met bovenaan deze lijst een bijzondere wens: een droomhuwelijk met haar beste vriend Harrison.

Onafscheidelijk

Op de grote dag verklaart het jonge koppel elkaar de 'eeuwige vriendschap'. Ze worden bijgestaan door honderden vrienden en familieleden. Het is het eerste huwelijk dat de 6-jarige bruidegom Harrison ooit meemaakt. Zijn vader is blij dat zijn zoon zoiets moois wil doen voor zijn beste vriendin.

''Het is een prachtige ceremonie en hij geniet van elke minuut. Sinds hij en Eleidh elkaar kennen, zijn ze onafscheidelijk. Ik denk dat hij goed begrijpt wat er aan de hand is. Ik weet zeker dat hij weet hoe belangrijk dit voor haar is. Hij wil alles doen wat hij kan voor haar.''

Moe

Nadat ze 'officieel beste vrienden' zijn verklaard, barst het feest los. Eleidh heeft de zaterdag ervoor net zware bloedtransfusies ondergaan, dus haar moeder was even bang dat ze veel te moe zou zijn voor de ceremonie. Dat valt gelukkig mee.

"Ons meisje had niet veel energie meer na al die bloedtransfusies. We maakten ons zorgen of ze wel zou kunnen genieten van haar grote dag, maar dat is helemaal goedgekomen. Ze kon spelen met andere kinderen en plezier maken. Ze heeft mooie herinneringen gemaakt die ze niet snel meer zal vergeten."

Altijd

Naast vrienden en familie waren ook enkele superhelden en prinsessen van de partij. Het levensverhaal van Eileidh werd voorgelezen in sprookjesvorm. Moeder Gail noemde haar dochter "een prinses die er alles voor overheeft om te overleven". Cerys, de zus van Eileidh, las ook nog een ontroerend gedicht voor, die eindigde met de prachtige woorden: "zelfs als we gescheiden worden, zal ik altijd bij jou zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie