OMG

Livaneli (23) uit Rotterdam: van 100 euro naar cryptomiljonair!

  1. Newschevron right
  2. Livaneli (23) uit Rotterdam: van 100 euro naar cryptomiljonair!

Skip mensen als Jay-Z en Donald Trump even met hun al opgebouwde imperium. Livaneli (23), die gewoon in Rotterdam woont, is ook hard onderweg! Hij investeerde ooit 100 euro in zogeheten cryptocurrencies en is nu cryptomiljonair.

"Ik was met die 100 euro begonnen, omdat iedereen tegen mijn zei dat je er niet 1 miljoen van kan maken."

digitale portemonnee

Een cryptocurrency is een digitale muntsoort, waarin ook weer een variatie aan currencies gekocht kan worden, zoals bitcoins, litecoins en dash. Je moet het zien als een nieuwe vorm van geld. Het staat los van banken en maakt vrije geldstromen over de hele wereld mogelijk. Banken hebben hier geen invloed op en daarom zijn ze erop tegen.

flink omhoog

De bitcoin kan net zo snel in waarde stijgen als dalen. Maar het afgelopen jaar is het heel erg gestegen. Op 21 mei 2010, toen bitcoin net startte, was de waarde 0,001 eurocent. Die is inmiddels omhoog gegaan naar ongeveer 3500 euro.

"Voor mij is het een pokerspel. Ik denk dat het komt, omdat ik er niet heel veel waarde aan hecht omdat het in het systeem zit."

mega-imperium

Livaneli ziet het als een pokerspel. Hij geeft soms duizenden euro's, en af en toe een auto, uit in minder dan 30 seconden. Om vervolgens dan weer flink te cashen natuurlijk. Niet letterlijk, want het blijft allemaal netjes in zijn digitale portemonnee. De jonge cryptomiljonair heeft namelijk grootste plannen en denkt aan de lange termijn.

"Uiteindelijk is het goal...Er komt een fonds. Door middel van het fonds kunnen mensen investeren in cryptocurrencies. Een deel van de winst gaat dan naar mijn bedrijf en een deel van die winst wil ik dan weer doneren aan een goed doel. Mijn toekomstdroom is om een mega-imperium op te bouwen van scratch. En dan het liefste in de richting van robotica, automatisering, digitalisering. De nieuwe technocratische ontwikkelingen. En met die empire gewoon een betekenis te kunnen maken in de gehele wereld."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie