OMG

Draagmoeder van drieling gevraagd om één baby te aborteren

  1. Newschevron right
  2. Draagmoeder van drieling gevraagd om één baby te aborteren

Het moment dat je erachter komt dat je geen vader wordt van één, maar drie baby's. Dat gebeurde een man uit het Amerikaanse stadje Georgia. Hij betaalde een Californische vrouw om drie donoreitjes kunstmatig te laten bevruchten met zijn zaad. Na zo'n negen weken kregen de 'zakenpartners' het nieuws. Tegen alle verwachting in, is toekomstige moeder Melissa Cook daadwerkelijk zwanger van een drieling. De man raakte in paniek en eist nu dat de vrouw minstens een van de foetussen laat aborteren.

Zaadbrieven

De 47-jarige, nu al moeder van vier, inclusief een drieling, vertelt aan de New York Post dat zij een emotionele brief naar de zaaddonor heeft gestuurd. Daarin vraagt zij hem waarom hij dit van haar verlangt. "De dokter heeft drie gezonde embryo's geplaatst, de kans was groot dat ze het allemaal zouden redden. Als je wist dat je maar twee baby's wilde, waarom dan drie laten inbrengen?" De advocaat van de man was echter niet onder de indruk en stuurde een brief terug dat zij diezelfde dag nog een zogenoemde 'selectieve abortus' moest laten plegen.

je kind of je geld

De grote druk heeft Melissa laten twijfelen over haar beslissing om alle kinderen te houden. Voor één kind krijgt zij nu 33.000 dollar, plus 6.000 voor elk kind dat erbij komt. Besluit zij alle drie te houden, dan dreigt de advocaat onder andere "alle voordelen weg te nemen die vallen onder het getekende contract en medische kosten van de kinderen niet te vergoeden".

3, 2, 1...

De tijd tikt wel door voor de veelvuldige moeder. Volgens de lokale wet is abortus toegestaan tot twintig weken. Met haar zeventien weken heeft zij nog maar even de tijd hierover na te denken. In Californië schijnt dit ook niet voor het eerst voor te komen. Na het verhaal van Melissa, zocht een tweede draagmoeder met dezelfde situatie hulp.

Ster advertentie
Ster advertentie