OMG

Glazenwasser gaat viral: 'Kale gek fietst zo langs de koning'

foto: Videostill RTV Drenthe
  1. Newschevron right
  2. Glazenwasser gaat viral: 'Kale gek fietst zo langs de koning'

Een glazenwasser uit Borger, een dorp in Drenthe, gaat helemaal viral omdat hij met zijn trap rakelings langs de beveiliging van Koning Willem-Alexander fietste en daarna beledigd naar de beveiliger schreeuwde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Gek!'

Herman Dinius reageerde vandaag op de hilarische beelden. De man viel vooral op omdat hij "wat wou je nou doen gek!" naar de beveiliger van de koning riep, nadat die hem vast wilde grijpen omdat hij zo tegen de koning aan had kunnen rijden.

Bruiloft

Herman deed het niet expres. "Ik dacht: er is een soort bruiloft ofzo", legt hij uit aan RTV Drenthe.

"Ik had niet in de gaten dat de koning daar stond. Ik dacht: ik moet daar even tussendoor. Later kwam ik er pas achter dat het op social media stond. Even later stond mijn telefoon roodgloeiend."

geschreeuw

Over zijn geschreeuw naar de beveiliger zegt Herman dat hij 'een beetje schrok'. "Als hij me vastpakt en ik val... Daarom zei ik: wat ben je nou aan het doen man, gek?! Gewoon uit reactie."

"De beveiliger vond ik niet echt denderend want ik kon gewoon doorfietsen, maar aan de andere kant: hier in Borger kan dat. Als het Amsterdam was geweest was ik nooit zo ver gekomen, dan had ik in de handboeien gezeten."

Wel even gestopt

Als de glazenwasser had geweten dat de koning op zijn fietsroute stond, was hij wel even gestopt. "Zo eerlijk ben ik ook wel. Dan had ik gezegd: 'Hey koning, ik ga even een raampje zemen'."

"Ik ben wel benieuwd of hij iets tegen Máxima heeft gezegd. 'Die kale gek in Borger fietst me zo voorbij!'"

Ster advertentie
Ster advertentie