OMG

Moeder met kanker sterft voor haar baby

  1. Newschevron right
  2. Moeder met kanker sterft voor haar baby
Het verhaal van een New Yorkse vrouw die haar eigen leven gaf om haar baby in leven te houden gaat de hele wereld over. De 36-jarige Elizabeth kreeg nadat ze longkanker had overwonnen te horen dat ze nooit meer kinderen kon krijgen. Zij en haar man Max konden vorig jaar hun geluk dan ook niet meer op toen bleek dat ze toch zwanger was geraakt. De vreugde was echter van korte duurwant al snel bleek dat Elizabeth een nieuwe tumor had. Ze moest nu kiezen: haar eigen leven of het leven van haar kindje.

Kind krijgen belangrijk
Elizabeth hoefde niet lang na te denken. Volgens haar man Max was een kind krijgen één van de belangrijkste dingen in de wereld voor haar. Het kindje moest van haar hoe dan ook geboren worden. De behandeling voor haar ziekte moest daardoor uitgesteld worden tot na de geboorte, maar dat risico nam Elizabeth voor lief.

Lily geboren
Helaas werd het slechte scenario werkelijkheid. Elizabeth was uitgerekend op 4 maart dit jaar maar omdat haar gezondheid achteruitging konden de doctoren niet langer wachten. Eind januari kwam dochter Lily ter wereld via een keizersnede. De gezondheidstoestand van Elizabeth verslechterde snel daarna. De kanker verspreidde zich naar haar long, hart en buik.

Overleden
Op 9 maart stierf Elizabeth in het ziekenhuis met Max aan haar zijde. 'Met tranen in onze ogen namen we afscheid van elkaar', zegt Max. 'We vertelden elkaar verhalen en praatten over mooie herinneringen. Voor een korte tijd vormden we samen een gezin.'
Ster advertentie
Ster advertentie