OMG

Man valt 200 kilo af met hulp van onbekende fitnessforumleden

  1. Newschevron right
  2. Man valt 200 kilo af met hulp van onbekende fitnessforumleden

Jesse Shand woog twee jaar geleden 320 kilo en had het huis al jaren niet verlaten. Jesse weegt inmiddels 125 kilo, dankzij de hulp van BodyBuilding.com forumleden, die hij nooit ontmoet heeft.

"Ik had mijn leven al opgegeven," zegt Jesse in de onderstaande reportage. "Geen enkele weegschaal uit de winkels kon mijn gewicht aan. Ik keek nooit in de spiegel. Ik maakte ook nooit foto's van mezelf." Jesse douchte zelfs maar één keer per jaar, omdat hij niet meer in de douchecabine paste.

Tips

Jesse viel bijna 200 kilo af dankzij de hulp van onbekende forumleden op Bodybuilding.com. De leden gaven hem eettips en tips voor oefeningen die hij thuis kon doen. De eerste paar tips is hij nooit vergeten: "Iemand zei 'beweeg je armen een paar minuten' en een ander gaf me als tip om 50 keer van de keuken naar mijn bed te lopen." Jesse deed wat de leden zeiden en filmde het hele proces vanaf dag één.

Support van leden

De forumleden gaven Jesse meer dan tips. Zo stuurde één lid van het forum hem dvd's met oefeningen. Een ander kocht een opblaasbaar zwembad voor Jesse, zodat hij kon baden. Uiteindelijk betaalde iemand zelfs een abonnement voor zijn plaatstelijke sportschool.

Excuusjes

Jesse vertelt in de video dat er veel is veranderd sinds zijn eerste bezoekje aan het forum. "Daarvoor speelde ik de hele dag online games en ik zocht excuusjes om mijn vrienden af te zeggen. Uiteindelijk stopten zij met bellen. Ik kwam niet meer buiten. Ik hield eigenlijk op met bestaan."

Ander mens

Inmiddels is Jesse een totaal ander persoon geworden: "Ik besteed nu aandacht aan mijn outfits en ik denk aan mijn persoonlijke hygiëne. Ik probeer zelf nieuwe maaltijden uit. Ik sport, spreek weer af met vrienden. Ik voel me heel anders, alsof ik een ander mens ben geworden."

Leven gered

Soms kijkt Jesse nog terug naar de video's uit het verleden om te beseffen wat hij voor elkaar heeft gekregen. "Het zegt mij dat de mogelijkheden eindeloos zijn," zegt hij in een interview. Een van de mooiste video's vindt Jesse de clip waarin zijn moeder iedereen van Bodybuilding.com bedankt voor het redden van zijn leven.

Overtollige huid

Doordat Jesse Shand flink is afgevallen, heeft hij nu heel veel overtollige huid. Die stukken huid wegen bij elkaar al ongeveer 15 kilo volgens de Amerikaan. Hij draagt een maat XL of XXL tshirt, maar moet grote "MC Hammer" broeken dragen, omdat daar veel huid loshangt. Jesse is nu op zoek naar 20.000 dollar voor plastische chirurgie. Hij heeft al 3000 dollar weten te verzamelen om zijn overtollige huid te laten verwijderen, maar heeft dus nog heel wat meer geld nodig.

Ster advertentie
Ster advertentie