OMG

Oud koppel krijgt na 60 jaar alsnog de bruiloft die ze nooit gehad hebben

  1. Newschevron right
  2. Oud koppel krijgt na 60 jaar alsnog de bruiloft die ze nooit gehad hebben

Je bruiloft zou een van de mooiste feesten van je leven moeten zijn, maar dat is niet voor elk koppel weggelegd. De opa en oma van blogger Jean Wang trouwden door omstandigheden zonder feest, romantiek of familie om zich heen. Jean besloot haar grootouders daarom, na zestig jaar huwelijk, te verrassen met 'de bruiloft die ze verdienen'.

Liefdesverhaal

Het liefdesverhaal van Jeans opa en oma begon zestig jaar geleden. "Het was geen romantisch sprookje, maar een verhaal over toewijding, hard werken en het volhouden ondanks de armoede", schrijft Jean in haar blog.

Jeans grootouders trouwden in China tijdens de hongersnood in 1959. Ze waren naar een arm dorp duizenden kilometers van hun huis gestuurd, om daar op het platteland te gaan werken. Op hun grote dag waren er geen trouwringen, geen bruidstaart en ook was hun familie niet aanwezig. Ze vulden simpelweg wat papieren in, gaven - voor hun doen - veel geld uit aan snoepjes en deelden die met hun collega's. Hun huwelijksnacht brachten ze door in hun nieuwe 'huis': een kleine kamer die ze samen deelden.

De jaren daarna leefden haar opa en oma vaak gescheiden van elkaar. Ze werkten allebei aan de andere kant van China en toen ze naar de VS immigreerden, werkten ze opnieuw ver weg van elkaar. De hoop op een beter leven voor hun familie, hield hun op de voet.

opoffering

Jean is haar opa en oma heel dankbaar: "Dankzij hun opoffering, kon onze familie hierheen emigreren om op zoek te gaan naar een beter leven." Omdat haar grootouders zoveel voor de familie hebben overgehad, zonder daar iets voor terug te vragen, besloot ze hun een keer in de watten te leggen. Dat deed ze door hen de bruiloft te geven die ze nooit hebben gehad.

Groot feest

Het werd een groot feest met alles erop en eraan. Mooie kleding, speeches, lekker eten en een indrukwekkende bruidstaart. En Jeans grootouders hadden de dag van hun leven.

Ster advertentie
Ster advertentie