OMG

Vrouw die geslachtsdeel van zoontje afknipte wordt psychisch onderzocht

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vrouw die geslachtsdeel van zoontje afknipte wordt psychisch onderzocht

De eerste zitting in de rechtszaak tegen Myriam D. vond vandaag plaats in Den Haag. De 35-jarige vrouw uit Katwijk zou in november het geslachtsdeel van haar zoon met een schaar hebben afgeknipt. Ze is nog in afwachting van haar straf en wordt psychisch onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC).

Heftig voor alle betrokken

Tijdens de zitting werd duidelijk dat Myriam D. tijdens haar aanhouding op 12 november een warrige indruk maakte. Ze was niet aanwezig bij de zitting vandaag, omdat de medicijnen die ze nu slikt zorgen voor bijwerkingen. Verder is het op dit moment onduidelijk hoe het met het kind gaat. Het slachtoffer wordt gesteund door zijn vader en wordt bijgestaan door een advocaat. De advocaat noemt de situatie ''heftig voor alle betrokkenen''.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voorlopige hechtenis

Myriam D. zit in voorlopige hechtenis en dat zal de komende tijd ook zo blijven. De advocaat van de verdachte verzocht de rechter tevergeefs om haar vrij te laten. Myriam D. zou ten tijde van het incident van medicatie zijn gewisseld, wat volgens hem de oorzaak was van haar warrige toestand en uitmondde in de mishandeling. Er zou volgens hem op dit moment geen risico zijn op een nieuw incident.

Recidivegevaar

De rechtbank bepaalde in overeenstemming met het Openbaar Ministerie dat het risico op dit moment nog te groot is om Myriam D. vrij te laten, aangezien ze momenteel nog wordt onderzocht en de kans op herhaling niet goed in te schatten is. ''Wellicht kan ze later stabiel worden gemaakt met medicatie, maar nu is onduidelijk of het recidivegevaar kan worden ondervangen'', aldus de rechtbank volgens NU.nl.

De vrouw wordt in ieder geval tot begin maart in het PBC onderzocht. Vervolgens zal er een rapport worden opgemaakt over haar psychische toestand. Het is nog onduidelijk wanneer de volgende zitting plaatsvindt.

Ster advertentie
Ster advertentie