OMG

'Wonderbaby' geboren op 22/02/2022 om 02:22 in bevallingskamer 2

foto: Twitter: @ConeHealth
  1. Newschevron right
  2. 'Wonderbaby' geboren op 22/02/2022 om 02:22 in bevallingskamer 2

Een pasgeboren baby in de Amerikaanse staat North Carolina is gisteren op een heel bijzonder tijdstip ter aarde gekomen. Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat het gisteren de 22e van de 2e maand was, in het jaar 2022. Alsof het nog niet bijzonder genoeg was om op 22/02/2022 geboren te worden, besloot het kindje ook nog eens om 02.22 uur het lichaam van de moeder te verlaten. En dat gebeurde allemaal in bevallingskamer 2 van het ziekenhuis.

22/02/2022

De datum van gisteren was een once-in-a-lifetime gebeurtenis, omdat 22/02/2022 zowel een palindroom was als een ambigram. Een palindroom betekent dat het voorwaarts en achterwaarts kan worden gelezen, en een ambigram betekent dat het op een rekenmachine ook ondersteboven kan worden gelezen.

De realisatie van deze bijzonder speciale datum zorgde online voor veel opwinding, maar de dag was nog specialer voor Aberli en Hank Spear, die hun nieuwe dochter, Judah Grace, om 02.22 uur verwelkomden in bevallingskamer 2.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wonderbaby

Het Cone Health-ziekenhuis legt op Twitter uit dat het een wonder is dat het kindje überhaupt is geboren. De moeder van Judah Grace, Aberli, heeft namelijk een lymfoom overleefd en kankerbehandelingen ondergaan, waardoor het volgens de artsen onwaarschijnlijk was dat ze zwanger zou kunnen worden.

De familie Spears zouden hebben gebeden dat ze een kind ter wereld zouden kunnen brengen. De moeder legde na de geboorte aan ABC News uit dat ze voor de naam 'Judah' hadden gekozen, omdat het 'wonder' betekent in het Hebreeuws. ''Ze is onze wonderbaby.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie