OMG

Een scheetjeswedstrijd in India moet het laten van puffen gaan normaliseren

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Een scheetjeswedstrijd in India moet het laten van puffen gaan normaliseren

Als je van een uitdaging houdt en vaak moeite hebt om je puffen binnen te houden, dan moet je snel naar de Indiase stad Surat. Daar wordt 22 september namelijk de allereerste scheetjeswedstrijd van India gehouden met de toepasselijke naam What The Fart.

Scheet-categorie├źn

Het is volkomen logisch dat deze wedstrijd niet helemaal fris ruikt, want de kandidaten van What The Fart moeten de beste scheet ooit produceren. De pufjes worden vervolgens beoordeelt op de muzikaliteit, maar ook op het aantal decibellen en de tijdsduur ervan. De winnaar krijgt een beker en een geldbedrag tussen de 15.000 en 5.000 rupees, ongeveer 60 tot 190 euro.

Geinspireerd door eigen scheet

De organisator van de pufwedstrijd is zanger Yatin Sangoi. Hij vertelde VICE dat een familielid hem ooit inspireerde tot het organiseren van deze wedstrijd: "Ik liet een scheet terwijl we met de hele familie een film aan het kijken waren. Toen zei iemand dat ik zeker een scheetwedstrijd zou winnen, als er een zou bestaan." Dit soort scheetwedstrijden komen vaker voor in landen als de Verenigde Staten en China, dus besloot Yatin er ook een in zijn land te organiseren.

Normaliseren

Het hele doel van Yatin Sangoi is om het openlijk laten van scheten te normaliseren.

"20 tot 25 jaar geleden was het normaal om openlijk scheten te laten. Nu doen we allemaal moeilijk, vinden we het vies en schamen we ons voor het laten van scheten in het openbaar. Dat terwijl het volgens doktoren een van de gezondste functies van het menselijk lichaam is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie