OMG

#boycotAH: "Geen Zwarte Piet = geen klanten"

  1. Newschevron right
  2. #boycotAH: "Geen Zwarte Piet = geen klanten"
Het besluit van Albert Heijn om Zwarte Piet uit de schappen te bannen, heeft nogal wat losgemaakt op social media. Sommigen vinden het een 'stoere' en 'gedurfde' move, maar velen zijn boos op de Appie. Heel boos! Er wordt zelfs opgeroepen tot een boycot van Albert Heijn.

UPDATE: Snoepgoed waarop Zwarte Piet is afgebeeld, blijft nog wel te koop. Zwarte Piet blijft wel uit de reclame-uitingen van de Albert Heijn. Woordvoerster van de supermarktketen, Els van Dijk, heeft dat bevestigd in een gesprek met het Radio 1 Journaal. Albert Heijn wil de gekwetste klanten hiermee tegemoet komen.

Meneer Willem Wever, Jochem van Gelder, heeft vaak op zijn tong gebeten om maar niks te zeggen over deze discussie. Maar nu is hij het helemaal zat. Via zijn twitter roept hij iedereen op tot een AH-boycot.


Dit getouwtrek gaat flink los op twitter. De één voorspelt protestmarsen in de Albert Heijn en de ander gaat gewoon lekker over naar de Jumbo, Lidl of een andere supermarkt. Oh ja en de slachtoffers van deze actie van de AH, knippen massaal hun bonuskaart door.
Ster advertentie
Ster advertentie