OMG

Heftige docu Naziha's Lente: probleemgezin van alleenstaande Marokkaanse moeder

  1. Newschevron right
  2. Heftige docu Naziha's Lente: probleemgezin van alleenstaande Marokkaanse moeder

"Ze moesten tegen elkaar vechten in een short. Blote bovenlijf. Ze mochten niet huilen. En dat ging soms tot bloedens toe." Dat gebeurde gewoon bij Naziha thuis in Amsterdam-West. De Marokkaanse-Nederlandse is moeder van negen jongens en een meisje. In 2005 scheidde ze van haar dertig jaar oudere dominante man, die trots was als een pauw op de wandaden van zijn kinderen.

Naziha staat aan het hoofd van wat het grootste aso-gezin van Amsterdam-West werd genoemd. Ze doet er alles aan om haar kinderen op het rechte pad te krijgen. Deze krachtige vrouw wil de muur van schaamte doorbreken, maar dat gaat natuurlijk niet van een leien dakje. Er zijn periodes van wanhoop geweest, maar tegelijkertijd was Naziha ook vastberaden om er iets aan te doen.

Tweede 'thuis': het politiebureau
De Marokkaans-Nederlandse moeder was soms wel drie keer per week op het politiebureau te vinden vanwege haar kroost. Toen het weer even goed leek te gaan, was daar ineens weer donderslag bij heldere hemel. Eén van Naziha's jongens was betrokken bij de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in Nieuw-Sloten.

De documentaire Naziha's Lente is gefilmd door Gülsah Dogan en kreeg in 2014 de IDFA Publieksprijs met een dikke 9,3 als beoordeling.



Ster advertentie
Ster advertentie