OMG

Vrouwen (31) en (43) die hun dates verdoofden en beroofden opgepakt door Antwerpse politie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vrouwen (31) en (43) die hun dates verdoofden en beroofden opgepakt door Antwerpse politie

Een afspraak maken via een datingsite is tegenwoordig heel normaal. Toch is afspreken met een vreemde altijd wel spannend, omdat je niet weet of je de ander kunt vertrouwen. In Antwerpen ging het verkeerd, daar heeft de politie een bende opgepakt die mannen beroofde tijdens afspraken die zij maakte via datingsites.

Datingsite voor moslims

De bende werd bekend doordat een van de slachtoffers aangifte deed. Vervolgens deed het Belgische programma Faroek een onderzoek naar de daders. In de uitzending laat David Vermeulen van de Antwerpse politie zien hoe de bende te werk ging. Via een datingsite gericht op moslims die een langdurige relatie zoeken, benaderde een van de vrouwen verschillende mannen. Ze vertelde de slachtoffers te willen trouwen, maar in de praktijk had zij hele andere plannen.

Verdoofd en bestolen

Het slachtoffer vertelt in het programma dat hij een pakje vruchtensap kreeg aangeboden door de dame. Hier bleek een verdovingsmiddel in te zitten en al snel zie je de man wankelend voorbijkomen op de camerabeelden die de politie laat zien. Als de man eenmaal buiten bewustzijn is, neemt zij hem mee naar zijn appartement. Momenten later is het hele huis leeggeroofd.

Einde verhaal

De Antwerpse recherche is ondertussen constant bezig geweest met een onderzoek naar de situatie. Na intensief speurwerk kwamen zij achter dertien gevallen in totaal, zegt de politiewoordvoerder Wouter Bruyns in een verklaring. Hij vertelt: "Na observatie, analyse van telefoongesprekken en camerabeelden kregen speurders een aantal adressen in het vizier waar de verdachten zouden verblijven." Na vijf verschillende invallen zijn er vier verdachten opgepakt; twee mannen en twee vrouwen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie