OMG

VIDEO: Eagles of Death Metal praten over aanslag in Parijse Bataclan theater

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Eagles of Death Metal praten over aanslag in Parijse Bataclan theater

De meeste doden van de aanslagen in Parijs vielen bij het optreden van de Eagles of Death Metal in het Bataclan theater. De bandleden vertellen Vice gedetailleerd hoe een hun concert in korte tijd één groot bloedbad werd. Van het openingsvuur tijdens het optreden tot de angstige momenten waarin ze probeerden te vluchten van de terroristen.

"Hij Schoot op me"

Soundengineer Shawn London stond midden in de zaal met zijn console. Hij dacht in eerste instantie dat hij vuurwerk hoorde en zag vervolgens mannen schieten en mensen direct neergaan: Ze sprongen uiteindelijk ook bij mij in de console. Een van de terroristen keek naar me, schoot en miste, maar ik ging direct liggen. Hij dacht waarschijnlijk dat ie mij geraakt had, omdat iedereen om me heen bloedde. Toen hij Allahu Akbar riep besefte ik wat er gebeurde."

Vluchten

Het optreden van de Eagles of Death metal was een uur bezig toen er een aantal harde geluiden uit de zaal kwamen. Gitarist Eden Galindo herkende het oorverdovende geluid. De lichtflitsen uit de geweren bevestigden het vervolgens: "Ik wist direct wat er gaande het was en rende naar een hoek van het podium. We wisten niet op wie ze het gemund hadden, maar toen ze aan het herladen waren, vluchtten we met Jesse backstage en gingen we op zoek naar onze vrienden."

Oog in oog

Leadzanger Jesse Hughes vertelt Vice onder andere dat hij een moment oog in oog heeft gestaan met één van de terroristen. Hij is enorm emotioneel in het interview maar blijft zich sterk houden en is vastbesloten om terug te keren naar Frankijk: "Ik kan niet wachten om weer terug te keren in Parijs," vertelt de vocalist en mede-oprichter van de band. "Ik wil de eerste band zijn die in het Bataclan theater optreedt als het weer open gaat. Onze vrienden stierven daar om rock & roll te zien. Ik wil terug en deze keer '(over)leven'."

Ster advertentie
Ster advertentie