OMG

Appa reageert fel bij FunX op brief Leefbaar Rotterdam

  1. Newschevron right
  2. Appa reageert fel bij FunX op brief Leefbaar Rotterdam
"Zolang ze hun bek niet opentrekken over wat er in Palestina gaande is, kunnen ze allemaal de tering krijgen." Appa reageerde gisteravond fel bij FunX op de kritiek van Leefbaar Rotterdam op zijn speech tijdens de demonstratie tegen het geweld van de Israëlische staat en voor de Palestijnse vrijheid.

Hypocrisie

In de brief van Leefbaar Rotterdam aan de Raad staat dat ze geschokt en verbijsterd zijn, omdat Appa 'onversneden Jodenhaat mocht etaleren en dat Israëliërs daarbij afgeschilderd werden als moderne Hitlers.' Appa zegt dat de brief van Leefbaar Rotterdam de hypocrisie van politici aankaart: "Het feit is dat Leefbaar Rotterdam zich druk maakt om mijn speech, terwijl ze geen mening hebben over het Palestina-conflict. (..) Waar waren hun brieven naar de Tweede Kamer op het moment dat Israël deze acties begon tegen Palestina?"

Jodenhaat?

Rapper Appa gaat in het FunX City Rotterdam-interview met Hans ook in op de term Jodenhaat die Leefbaar Rotterdam gebruikt: "Ik heb het over zionisten. Dat zijn niet alleen Joden. Een echte Jood vertelt jou dat in de Thora staat dat zij het land niet mogen hebben. Ze mogen niet eens een leger hebben. Hun stem wordt ook niet gehoord."



Uitroeien

De Rotterdamse demonstratie was volgens Appa groot qua gevoel, emoties en boodschap. "Iedereen heeft daar gestaan voor de Palestijnen. Van Turken, Somaliërs en Nederlanders tot Joodse mensen en Marokkanen. Iedereen stond er. Het was de mensheid die opstond voor de inhumaniteit en de massamoord in Palestina." Hij stond daar naar eigen zeggen op tegen een genocide die al 66 jaar gaande is: "Het is letterlijk het uitroeien van een volk om een land te annexeren. (..) Iedereen met een beetje verstand ziet wat er gebeurt."

Kern

Rapper Appa vraagt zich hardop af of Leefbaar Rotterdam zo kortzichtig is dat ze zich vastklampen aan de toon van zijn speech en niet aan de situatie die daar gaande is. "Waarom gaan deze mensen niet terug naar de kern? Daar horen we ze niet over. Leefbaar Rotterdam kan de tering krijgen. Zodra ze hun bek niet opentrekken over wat daar in de Gaza gaande is, kunnen ze allemaal de tering krijgen!"

Kindermoord

Appa neemt Leefbaar Rotterdam niet serieus: "Klaag me aan, I don't give a fuck. Zodra jij je bek niet opentrekt over wat daar gaande is, want iedereen op de wereld ziet wat daar gaande is, en gaat ouwehoeren over een speech, Fuck you man, dan neem ik je niet serieus. Er worden kinderen vermoord en platgebombardeerd. Hoe serieus moeten we Leefbaar dan nemen? Totaal niet!"

Kanteling

In de speech van Appa haalt hij fel uit naar de Nederlandse media en politici, maar hij blijft hoopvol: "De politiek staat erom bekend dat ze een richting opgaan die pro-Israël is, maar er begint een kanteling te komen dankzij social media en onafhankelijke journalisten." Appa vindt dat je moet aanvallen als er een massamoordenaar actief is: "De Palestijnen doen dat met wat ze hebben. Wij doen dat hier met woorden."

Ster advertentie
Ster advertentie