OMG

Wat moet je doen als je 20 miljoen wint?

  1. Newschevron right
  2. Wat moet je doen als je 20 miljoen wint?

Op wereldreis gaan, stoppen met werken, geld aan familieleden geven, auto's voor vrienden kopen of goede doelen steunen... Het klinkt allemaal geweldig, maar waarmee moet je precies rekening houden als je zo'n grote prijs wint? Morad & Shay vroegen het aan een expert, die precies kan uitleggen wat er gebeurt als je in één keer miljoenen bezit. Bea Post begeleidt prijswinnaars die geld hebben gewonnen in een loterij.

geld weggeven

Het is volgens Bea nodig dat prijswinnaars begeleid worden, zodat zij weer met beide benen op de grond gezet moeten worden. Veel mensen geven meteen aan dat ze hun geld deels willen weggeven aan familieleden en vrienden. Maar zo makkelijk gaat dat niet, zegt Bea.

"Zo eenvoudig is het allemaal niet. Je kunt wel zeggen ik geef het aan mijn familieleden, maar wanneer houdt het op? Wie wel, wie niet, hoeveel? Waarom hij wel, waarom zij niet? En belastingtechnisch is het ook lastig, je kunt niet zomaar geld weggeven."

Als je geld gaat weggeven moet je daar schenkingsrechten over betalen. Als je iemand een miljoen wil geven, dan moet je daar nog flink wat belasting bij optellen.

stoppen met werk

Ook stoppen met werk is geen goed idee volgens Bea. Je moet iets om handen blijven houden. Als je een leuke baan hebt adviseert Bea om deze sowieso te houden, of iets minder te gaan werken. Een andere optie is om voor jezelf te beginnen en iets te doen wat je leuk vindt.

emigreren

Een andere optie is om hier alles op te zeggen en te vertrekken naar een plek waar je minder belasting hoeft te betalen. Bea zegt dat dit wel mogelijk is.

"Dat is goed bedacht. Er komen allerlei vergunningen bij kijken, maar opzich is het niet zo gek."

Bea gaf nog veel meer tips die je kunt terugluisteren in het interview.

Ster advertentie
Ster advertentie