OMG

Jennifer's grote turnidool bleek haar biologische zus

  1. Newschevron right
  2. Jennifer's grote turnidool bleek haar biologische zus

Jennifer Bricker wilde altijd al turnen, maar had één groot probleem. Ze heeft namelijk geen benen. Dat was ook de reden dat haar biologische ouders afstand van haar deden bij de geboorte. Ze zaten krap bij kas en dachten de medische kosten op lange termijn niet te kunnen betalen.

Turnkampioen

Jennifer werd door het Amerikaanse echtpaar Gerald en Sharon Bricker geadopteerd. Ondanks haar lichamelijke beperking beoefende ze verschillende sporten zoals zwemen, basketbal en softbal. Uiteindelijk is Jennifer gaan turnen en daar bleek ze zo succesvol in te zijn dat ze verschillende staatskampioenschappen won.

Adoptieverleden

Op zestienjarige leeftijd vroeg Jennifer haar adoptieouders wat ze allemaal van haar verleden wisten. Wat was haar achternaam? Had ze broers en zussen? Haar adoptiemoeder waarschuwde Jennifer voor informatie die ze misschien niet zo leuk zou vinden.

Turnidool = zus

Jennifer's grote turnidool was Dominique Moceanu, winnares van olympisch goud tijdens de Olympische Spelen in Atlanta (1996). Ze was dan ook geshockeerd toen haar adoptiemoeder vertelde dat Dominique Moceanu, haar grote zus was en dat ze nog een zus had. Jennifer verzamelde al haar adoptiepapieren en stuurde dit met een lange brief naar Dominique, die nog van niets wist.

Eerste gesprek

Het verhaal van Dominique's ontmoeting met Jennifer staat beschreven in haar bestseller 'Off Balance'. Zo schrijft Dominique onder andere over hun eerste telefoongesprek waarbij Jennifer vertelde dat ze geen benen had: "Ik dacht.. wie is die meid? Hoe heb je ooit kunnen turnen of voleyballen?"

Acrobaat

Jennifer Bricker is inmiddels 27 jaar en woont in Hollywood. Ze rijdt een speciaal voor haar aangepaste auto en woont op zichzelf. Jennifer verdient haar geld als acrobaat, onder andere in shows in Las Vegas en Dubai. Daarnaast tourde ze ook met de beroemde Circustour van Britney Spears. Jennifer heeft vaak contact met haar twee zussen, maar ook met haar biologische moeder. Haar biologische vader is inmiddels overleden.

Foto's: Instagram

Ster advertentie
Ster advertentie