OMG

Deze bejaarde man (99) gaat ver voor zijn grote liefde

  1. Newschevron right
  2. Deze bejaarde man (99) gaat ver voor zijn grote liefde

2Pac rapt in Do For Love over de dingen die hij over heeft voor zijn geliefde, maar de struggle die de 99-jarige New Yorker Luther Younger levert voor zijn grote liefde Waverlee is pas echt indrukwekkend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twintig kilometer

Ex-marinier Luther Younger loopt dagelijks bijna tien kilometer naar zijn vrouw die verlamd in het ziekenhuis ligt. Hij gaat door weer en wind en weet ook precies te vertellen waarom hij dat doet: "Ik ben niets zonder mijn vrouw", zegt hij huilend in een interview met Spectrum News. "Het is zwaar. [...] Ze is het beste kopje thee dat ik ooit heb gehad."

In leven blijven

Volgens zijn dochter Lutheta maakt het haar vader niet uit hoe hij bij het ziekenhuis komt, zelfs als hij daarvoor over de snelweg moet. Luther wacht ook niet op het moment dat zijn dochter hem kan brengen. Hij gaat gewoon twintig kilometer lopen. "Mijn vader heeft altijd gelopen", zegt Luthers dochter. "Hij zegt dat hij dat doet om in leven te blijven."

liefde werkt helend

Lutheta heeft inmiddels een GoFundMe-rekening geopend zodat ze de medische kosten voor haar moeder kan betalen en vervoer voor haar vader kan bekostigen. Negen jaar geleden kreeg haar moeder Waverlee te horen dat ze nog maar vijf jaar te leven had. Inmiddels houdt ze het al acht jaar vol. Zou liefde dan echt helend werken?

Ster advertentie
Ster advertentie