OMG

FOTO: Selfie met bejaarde wereldreiziger gaat viral

  1. Newschevron right
  2. FOTO: Selfie met bejaarde wereldreiziger gaat viral

Psychologiestudente Meryem Belhaj is een baas! Een foto van haar is viral gegaan na een spontane actie. Ze ging met een oudere man die vroeger veel van reizen hield naar het strand en maakte daar een selfie. Hij had in al die jaren veel van de wereld gezien, maar was nu te zwak en oud om te reizen. Gelukkig was daar Meryem.

Love yourself

Meryem schrijft op LinkedIn in hoe een gesprek in de bus van Amsterdam naar Haarlem haar een hele leuke dag met een wat oudere meneer opleverde: "Ik had een tas bij me waarop de quote 'love yourself first' in het Arabisch én Engels stond. 'Goed statement', zei hij tegen mij. En zo raakten we in gesprek”.

Ik wil naar het strand

De oude man bleek een echte wereldreiziger. Toen het gesprek ineens over vis ging, vertelde hij dat hij over de hele wereld vis had gegeten. "Zo kwam ik erachter dat hij heel veel van de wereld had gezien, maar dat hij daar nu te zwak en oud voor was geworden," aldus Meryem.

Selfie

De oude man vertelde verderop in het gesprek dat hij op zo'n mooie dag eigenlijk het liefst naar het strand wilde gaan. Meryem reageerde direct en bood hem aan om samen te gaan. Na een gezellig stukje wandelen maakte Meryem een leuke selfie met de bejaarde man. "Toen we afscheid namen was hij best emotioneel, omdat we het veel over zijn privéleven hadden gehad."

Contact

Meryem vergat haar contactgegevens aan de man te geven, maar gelukkig onthield ze de naam van zijn kleindochter. Via haar heeft ze een bericht naar de man kunnen sturen en hem de belofte gedaan dat ze contact met hem blijft houden.

Ster advertentie
Ster advertentie