OMG

Bizarre Marktplaats-advertentie: zakenman biedt gratis wereldreis aan voor ‘leuke meid’

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Bizarre Marktplaats-advertentie: zakenman biedt gratis wereldreis aan voor ‘leuke meid’

Het is niet gek om te dromen van een reis rondom de wereld, dat hebben we allemaal wel eens gedaan. Wat nou als die reis je helemaal niks hoeft te kosten? Op Marktplaats verscheen een bizarre advertentie van een ‘succesvolle zakenman’ die op zoek is naar een ‘leuke meid’ die met hem mee wil op wereldreis. Alles wordt voor je betaald, maar daar moet je wel iets voor terugdoen…

‘Ik zorg en betaal voor alles’

De advertentie begint met de boodschap dat Arthur, een man van 45, op het punt staat om zijn bedrijf te verkopen. Hierna is hij van plan op zijn zeilboot te stappen de wereld rond te varen. De reis begint in Kaapstad en gaat vervolgens door naar het oosten, India, Thailand, alle opties zijn nog open. Om het af te maken zegt de man: ‘Alles in inbegrepen, ik zorg en betaal voor alles.’ Wat de man ervoor in ruil wil, dat is waar de advertentie plots minder leuk klinkt.

Zorgen voor de kapitein

In ruil voor een reis rondom de wereld is de man op zoek naar een vrouw die ‘voor haar kapitein zorgt’. Volgens de man betekent dat ‘dat je in staat bent jezelf in dienst van mij te plaatsen gedurende de hele reis’. Mocht je al interesse hebben in de advertentie, dan moeten hier de alarmbellen afgaan. Niets is wat het lijkt. Wat zo mooi klinkt, hoeft in de praktijk helemaal niet waar te zijn. Bovendien, wie zegt dat deze advertentie wel écht is?

Pas heel goed op!

De advertentie is inmiddels verwijderd, waarschijnlijk omdat de maker van de advertentie doorkreeg hoe absurd zijn verzoek eigenlijk is. Deze advertentie is dan weg, maar elke dag worden er bizarre advertenties geplaatst op Marktplaats en allerlei andere platforms. Pas hier goed mee op, voor je het weet wordt je opgelicht! Als iets te mooi om waar te zijn lijkt, dan is dit ook vaak het geval.

Ster advertentie
Ster advertentie