OMG

12-jarig wonderkind slaagt binnen jaar voor middelbare school en universiteit

foto: Twitter: CNN
  1. Newschevron right
  2. 12-jarig wonderkind slaagt binnen jaar voor middelbare school en universiteit

Een 12-jarig wonderkind uit North Carolina in de VS is in een week tijd geslaagd voor zowel de middelbare school als de universiteit. Mike Wimmer behaalde binnen een jaar twee diploma's, waar normale studenten twee keer vier jaar over doen.

'Als ik nog een paar lessen volg...'

Op 21 mei zal Mike samen met zijn leeftijdsgenoten afstuderen aan het Rowan-Cabarrus Community College, gevolgd door een ceremonie voor zijn diploma aan de Concord Academy High School op 28 mei. In gesprek met CNN laat Mike weten hoe hem dat is gelukt. "Ik was in december klaar met mijn eindexamen en toen dacht ik: wacht eens even, als ik nog een paar lessen volg, kan ik een universitaire diploma halen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eigen startup

Als een zelfbenoemde wiskunde- en wetenschapsliefhebber, heeft Mike ook al zijn eigen startup opgezet die sociale mediaplatforms combineert met gadgets voor een dynamischere sociale ervaring. "Mijn ondernemersdoel is om technologie te bouwen die mensen in staat stelt om beter te leven", legt de 12-jarige Mike uit.

Sommige mensen maken zich zorgen over hem, omdat hij het kind-zijn zou missen. Maar Mike verzekert: "Ik heb de tijd van mijn leven met wat ik doe. Ik heb mijn kindertijd niet verloren ofzo."

Ster advertentie
Ster advertentie