OMG

FOTO'S: Speciaal waterpark voor bezoekers met én zonder beperking geopend

  1. Newschevron right
  2. FOTO'S: Speciaal waterpark voor bezoekers met én zonder beperking geopend

Het pretparkseizoen is in Nederland al geopend, maar helaas zijn sommige attracties nog moeilijk bereikbaar of onveilig voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. In de Amerikaanse stad San Antonio hebben ze daar dé oplossing voor gevonden: een speciaal waterpark waar iedereen, met én zonder beperking, overal grenzeloos in kan.

Gratis!

Het gloednieuwe waterpark heet Morgan's Inspiration Island en zit vol met extra veilige attracties waarbij je de kids in een paar tellen met rolstoel en al een attractie in kan krijgen. Ze kunnen crossen door de waterfonteinen, in hun eigen rolstoel gillen in de achtbaan en er zijn zelfs speciale rolstoelschommels. Daarnaast mogen alle kids met een beperking kosteloos naar binnen!

Extra aandacht

Oprichter en bedenker Gordon Hartman is trots op zijn park. Hij noemt het een plek waar ieder kind grenzeloos kan spelen en spetteren. Hij heeft de plannen voor het waterpark samen met dokters, ouders, leraren en therapeuten van jongeren met een beperking ontwikkeld. Mede daardoor zijn er bijvoorbeeld ook attracties waarbij de hitte van het water direct aangepast kan worden als er een gast is die gevoelig is voor koud water. Ge-wel-dig!

Ster advertentie
Ster advertentie