OMG

Slachtoffer seksueel geweld doet SM-fotoshoot op plek van verkrachting

  1. Newschevron right
  2. Slachtoffer seksueel geweld doet SM-fotoshoot op plek van verkrachting

Ongelooflijk. Bizar. Confronterend. Deze woorden omschrijven het feit dat Karmenife Paulino, die ooit verkracht is ergens in een kelder op de universiteitscampus, daar een SM-fotoshoot heeft geschoten. "Ik wilde wat doen om deze nare plek weer een hele andere betekenis te geven, zodat ik weer verder kan."

Karmenife werd verkracht in haar beginjaar op de universiteit. Een lange tijd bleef ze er stil over, omdat ze het gevoel had dat een donkere vrouw als zij toch niet gehoord zou worden. Maar het verhaal wordt nog veel erger. Ze kwam haar verkrachter, die uit een welgesteld milieu komt, dagelijks tegen op de campus. Karmenife opende eindelijk haar mond over het incident, toen een aantal jaar daarna hetzelfde gebeurde met iemand anders. "Ik voelde me een lange tijd zo machteloos."

Nog machtelozer

In september 2015 besloot Karmenife de verkrachting toch aan te geven bij het universiteitsbestuur. Ze wilde het liefst dat haar verkrachter een verbod zou krijgen om in haar buurt te komen. Maar juist zij moest uitleggen waarom ze überhaupt met haar verkrachter in één ruimte was tijdens het incident. Door het gebrek aan steun, voelde Karmenife zich nog machtelozer.

Waar ze uiteindelijk haar kracht in heeft gevonden? Kunst. De onderstaande fotoserie genaamd Reclamation is daar een belangrijk onderdeel van.

Bekijk de rest van de fotoserie hier.

Ster advertentie
Ster advertentie