OMG

Pokémongriep heerst in Nederland dankzij Pokémon Go game

  1. Newschevron right
  2. Pokémongriep heerst in Nederland dankzij Pokémon Go game

De Pokémongriep heerst inmiddels ook in Nederland dankzij de nieuwe game Pokémon GO. Het spel creëert een immense chaos doordat gamers massaal naar Pokémon's zoeken op straat. Het heeft drie pokémontrainers uit Tilburg al hun geld en mobieltjes gekost. Een andere man vreest voor zijn relatie, omdat hij Pokémons ving tijdens de bevalling van zijn vrouw. Aan de andere kant heeft de Pokégriep ook de politie een handje geholpen. Zo vond een Amerikaanse vrouw onlangs nog een lijk tijdens haar pokézoektocht.

Pokémon Go

Pokémon GO is een augmented reality game, waarin spelers de Pokémons in de echte wereld kunnen zien. De beestjes zijn overal te verzamelen, maar je moet wel de deur uit. De meeste punten vindt je bij zogenaamde Pokéstops. Dat kunnen politiebureaus, bankjes, standbeelden en winkels zijn.

Pokémon Go downloaden in Nederland

Pokémon GO verschijnt pas later in Nederland, maar door wat foefjes kan je de game toch downloaden op je smartphone. Voor de Android telefoons is het zo gepiept, iOS-gebruikers moeten wat meer moeite doen om Pokémontrainer te worden. Wacht je liever op de officiële release? Dan moet je geduldig zijn, want de app is onlangs uitgesteld in Nederland wegens overbelasting van de servers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie