OMG

Zin in een carrièreswitch? Je kunt nu piloot worden zonder ervaring

  1. Newschevron right
  2. Zin in een carrièreswitch? Je kunt nu piloot worden zonder ervaring

Droom jij van een baan hoog tussen de wolken? En zit je nu weg te kwijnen achter je bureau op werk? Laat dan nu die droom uitkomen bij JetBlue. Dit Amerikaanse bedrijf heeft een nieuw opleidingsprogramma gelanceerd waarbij je piloot kunt worden zonder enige vliegervaring.

wanneer kom je in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor het zogenaamde 'Gateway Select' programma, moet je wel aan een aantal eisen voldoen. Zo moet je minimaal 23 jaar zijn aan het eind van de vierjarige cursus, een middelbare school diploma hebben en een eerste klas medische verklaring.

Maar je hoeft de cockpit nog niet van binnen gezien te hebben. Het programma is gelanceerd om meer diversiteit in het beroep te krijgen. Op deze manier worden er namelijk obstakels weggenomen voor mensen die wel heel graag piloot willen worden, maar nog niet de juiste papieren.

hoge kosten

Je moet wel even €115.000 euro neerleggen voor de vierjarige opleiding. Daarvoor krijg je onderdak en maaltijden. Ook moet je een essay schrijven en verschillende tests doen om te kijken of je kritisch kunt denken, een goede hand-oog-coördinatie hebt en ruimtelijke oriëntatie.

Aanmelden kan hier.

Ster advertentie
Ster advertentie