OMG

Timmerman laat geheim fortuin van 3 miljoen achter aan 33 vreemden zodat ze kunnen studeren

  1. Newschevron right
  2. Timmerman laat geheim fortuin van 3 miljoen achter aan 33 vreemden zodat ze kunnen studeren

Een timmerman die in 2005 overleed, heeft het leven van 33 mensen compleet veranderd. Hij liet zijn fortuin van 3 miljoen achter aan 33 vreemden, zodat ze konden gaan studeren. Deze geluksvogels hebben hun bijzondere verhaal gedeeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Harde werker

Dale Schroeder, zoals de timmerman heet, woonde zijn hele leven in Iowa. Hij werkte 67 jaar lang bij hetzelfde bedrijf en leefde volgens zijn omgeving een heel bescheiden bestaan. Daarom lukte het de hardwerkende man om zoveel te sparen. Hij had alleen niemand aan wie hij zijn rijkdom kon achterlaten, aangezien hij geen vrouw of kinderen had. Daarom besloot hij zijn geld te delen met kinderen uit Iowa.

Dale wilde anderen graag laten studeren, omdat hij daar zelf nooit de kans voor had gekregen.Toen hij vertelde aan een vriend hoeveel geld hij zou achterlaten, kon diegene zijn oren niet geloven. "Ik vroeg hem om hoeveel geld het ging. Hij zei: 'O, zo'n 3 miljoen euro.' Ik viel toen bijna uit mijn stoel!", vertelt de vriend van Dale aan CNN.

Dale's Kids

De groep die het geld in ontvangst mocht nemen, wordt ook wel 'Dale's Kids' genoemd. Sommige van hen zijn inmiddels dokter, psycholoog of leraar geworden. De groep kwam eerder deze maand samen ter ere van de man die hun leven had veranderd. Kira Conrad was een van de tieners die de studiebeurs in ontvangst mocht nemen. Aan CBS vertelt ze dat ze in tranen uitbrak, toen ze hoorde dat ze kon gaan studeren. Zonder het geld van Dale was dit haar nooit gelukt.

"Ik groede op met een alleenstaande moeder en had drie oudere zussen, dus ze had nooit voor iedereen kunnen betalen. Daardoor voelde ik me machteloos. Ik wilde dit echt doen en ik had een doel, maar het lukte me niet om financiële redenen."

De gulle timmerman had overigens wel een eis voor degenen die zijn geld zouden krijgen. Hij wilde dat ze ook iets voor anderen zouden terugdoen en hem altijd zouden herinneren.

Ster advertentie
Ster advertentie