OMG

Schokkend: homofoob geweld in Rusland

  1. Newschevron right
  2. Schokkend: homofoob geweld in Rusland
Human Rights Watch heeft een schokkende videocompilatie gemaakt van Russische beelden waarop homo's worden aanvallen. Daarmee zet de mensenrechtenorganisatie het homofobe geweld nogmaals op de agenda, zo vlak voordat de Olympische Winterspelen in Sotsji van start gaan.

Anti-homo
Op de beelden is onder andere de groep Occupy Pedophilia te zien. Ze lokken homo's in de val en posten de gewelddadige filmpjes ook nog op internet om de slachtoffers voor schut te zetten. Volgens Igor Kochetkov, voorzitter van het Russische LGBT-netwerk, worden dit soort goed georganiseerde groepen niet aangepakt. Occupy Pedophilia komt met de video's weg, omdat er sinds juni een 'antihomowet' bestaat waardoor 'homoseksuele propaganda' strafbaar is in Rusland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Regering
Human Rights Watch eist dat de Russische regering de homofobe aanvallen onderzoekt en de aanvallers voor de rechter sleept. De mensenrechtenorganisatie eist verder ook dat Rusland de het geweld veroordeeld en dat de 'antihomowet' wordt ingetrokken.

UPDATE:
Gordon heeft het filmpje gezien en daarom een brief geschreven aan Mark Rutte: "Ik heb zojuist de meest vreselijke beelden gezien van mensen uit Rusland die worden gemarteld, publiekelijk worden gemolesteerd, vernederd noem maar op en allemaal om de reden dat ze anders geaard zijn. (..) Hoe is het mogelijk dat een land als Nederland dit tolereert?"

Google neemt het ook op voor de gay community met een Doodle op de dag dat de Olympsche Spelen van start gaan in Sotsji. Vanavond om 17.00 uur worden de Winterspelen feestelijk geopend.

Ster advertentie
Ster advertentie