OMG

Gevangenen winnen belangrijk debat van Harvard studenten

  1. Newschevron right
  2. Gevangenen winnen belangrijk debat van Harvard studenten

Het is officieel een feit: een groepje studenten van de Amerikaanse universiteit Harvard heeft een belangrijk debat verloren van New Yorkse gevangenen. De drie gedetineerden zitten vast voor verschillende gewelddadige delicten. Maar ondanks dat, zijn ze mondeling erg sterk.

Gevangenen Carl Snyder, Dyjuan Tatro en Carlos Polanco debatteerden over het volgende: openbare scholen moeten kinderen, van ouders die illegaal Amerika zijn binnengekomen, kunnen weigeren. Daar waren de drie mannen fel tegen en dat onderbouwden ze met krachtige argumenten.

"Als de openbare scholen dat doen, zullen andere organisaties toch van zich laten horen en zelfs misschien betere educatie bieden aan de kinderen."

Ook het debatteam van Harvard, dat momenteel nationaal kampioen is, is te spreken over de gevangenen.

"We hebben het ze niet makkelijk gemaakt. Dat zou ook disrespectvol zijn aangezien ze zo getalenteerd zijn."

Het gevangenen-debatteam bestaat nu ongeveer twee jaar. In die paar jaar hebben ze ook belangrijke debatten gewonnen van teams van de Universiteit in Vermont en de Amerikaanse militaire academie (West Point).

This weekend, three members of the HCDU had the privilege of competing against members of the Bard Prison Initiative's...

Posted by Harvard College Debating Union on zondag 20 september 2015Ster advertentie
Ster advertentie