OMG

Softwareversie iOS 12 moet je iPhone sneller maken

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Softwareversie iOS 12 moet je iPhone sneller maken

Apple heeft onlangs drie nieuwe iPhone-toestellen gepresenteerd, die net een stukje sneller zijn en een iets betere camera hebben dan zijn voorbijgangers. Mocht je nog een oud model van de iPhone hebben, kan er helaas niks aan het aantal megapixels gedaan worden. Wél aan de snelheid van het toestel. Apple claimt dat apps door middel van de softwareversie iOS 12 twee keer sneller opstarten als je je telefoon intensief gebruikt.

Echt sneller?

Tom's Guide stelt na een test dat de ene app sneller opstart dan de andere. Apple claimt dat de softwareversie aanzienlijk sneller is dan de vorige, maar dat kan volgens de technologiegids van Tom van verschillende factoren afhangen. Bepaalde apps die extreem zwaar of groot van formaat zijn, zoals de populaire game Fortnite, kunnen zeven seconden extra nodig hebben om op te starten. Tot nu toe kregen iPhones tot vier jaar na lancering updates mee.

Schermtijd

Ook kan je met iOS 12 de tijd met je telefoon op bepaalde apps minimaliseren. Het systeem 'Schermtijd' geeft je inzicht in hoeveel uur je doorbrengt op bijvoorbeeld Instagram. Je hebt de mogelijkheid om je telefoon door middel van een timer zelf in te stellen. Hiermee voorkom je dat je te lang op je tellie blijft zitten.

Als het goed is, is iOS 12 rond 19:00 uur Nederlandse tijd beschikbaar.

#THROWBACKMOMENT

De afgelopen jaar was het voor Apple niet makkelijk op het gebied van software. iOS 11 bleek slecht om te gaan met de snelheid en de batterij van de oudere iPhones. Daarnaast kon door een bug het toestel op een gegeven moment spontaan crashen. Het telecombedrijf had zijn excuses aangeboden voor het slecht communiceren hiervan.

Ster advertentie
Ster advertentie