OMG

Emily (21) moest vliegtuig uit als ze haar 'ongepaste' outfit niet aanpaste

foto: Twitter: emroseoconnor
  1. Newschevron right
  2. Emily (21) moest vliegtuig uit als ze haar 'ongepaste' outfit niet aanpaste

De Engelse 21-jarige Emily stapte nietsvermoedend het vliegtuig in voor een vakantie naar het zonnige Tenerife, maar nog voor ze op haar stoel kon gaan zitten, werd ze aangesproken door het cabinepersoneel. Vier personen vertelden haar doodleuk dat ze het vliegtuig moest verlaten als ze niet meer kleren aan zou trekken. Haar outfit, bestaande uit een hoge wijde broek en een kort zwart topje, zou namelijk 'aanstootgevend' en 'ongepast' zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ongepast

Aan The Independent vertelt Emily dat ze een kopie van een boekje in haar handen gedrukt kreeg waarin stond dat 'klanten met ongepaste kleding (inclusief items met beledigende leuzen of afbeeldingen) niet worden toegestaan op de vlucht tenzij het mogelijk is om de kleding aan te passen'. Een medewerker vertelde haar vervolgens: "Als je je niet omkleed, zetten we je van de vlucht af".

overstuur

Emily vertelt op Twitter dat ze in deze outfit langs de douane en paspoortcontrole is gelopen en het personeel heeft gegroet voor ze aangesproken werd op haar kleding. Ze vroeg de passagiers om haar heen nog of iemand zich beledigd voelde door haar outfit, maar niemand gaf antwoord. Het personeel begon ondertussen haar bagage te zoeken, terwijl er over de speakers werd omgeroepen dat passagiers met ongepaste kleding verwijderd zullen worden. Overstuur en trillend trok Emily uiteindelijk een vestje aan, waardoor ze aan boord mocht blijven.

Op de terugweg (met dezelfde vliegmaatschappij) van Tenerife naar Engeland droeg Emily expres precies dezelfde outfit. Niemand zei er toen iets over.

excuses

Emily geeft aan dat ze zich erg sexualised voelde. Ook vertelt ze dat een mannelijke medepassagier haar uitschold en een 'zielige vrouw' noemde, maar dat daar niks van gezegd werd. De vliegmaatschappij heeft uiteindelijk via een woordvoerder hun excuses aangeboden. "Het spijt ons dat we mevrouw O'Connor overstuur hebben gemaakt. Het is duidelijk dat we de situatie beter hadden kunnen afhandelen."

reacties

Op Twitter krijgt Emily veel bijval van meiden die verontwaardigd reageren. "Voelen jullie je beledigd door het vrouwelijke lichaam? Ze ging op vakantie! Moest ze soms een overall dragen?"

Ster advertentie
Ster advertentie