OMG

Syrische drieling verliest moeder bij geboorte

  1. Newschevron right
  2. Syrische drieling verliest moeder bij geboorte
Riaydh, Ahmed en Khalid worden op nieuwjaarsdag geboren in een vluchtelingenkamp in de Libanese Bekaa vallei. Bij het zien van hun eerste levenslicht worden ze meteen geconfronteerd met de keiharde werkelijkheid. Ze liggen in een tent, buiten woedt een sneeuwstorm en het is ijskoud. Tot overmaat van ramp overlijdt hun moeder Amal direct na de bevalling als gevolgvan inwendige bloedingen. Gelukkig is hun vader Saleh (31) er nog die nu samen met zijn ouders en andere familieleden zorg draagt voor de drie broertjes.

UNHCR-medewerker Warda Al-Jawahiry bezocht de familie en maakte een korte impressie van hun leven in het vluchtelingenkamp:3,3 miljoen vluchtelingen
Saleh en zijn familie zijn niet de enige die het zwaar hebben te verduren. Sinds het uitbreken van de Syrische burgeroorlog zijn ruim 3,3 miljoen Syriërs op de vlucht. Velen van hen zitten onder erbarmelijke omstandigheden in vluchtelingenkampen in met name Turkije, Libanon en Jordanië.Mocht je wat willen doen voor deze mensen in nood check dan o.a. de website van UNHCR, Unicef, Islamic Relief en het Rode Kruis.
Ster advertentie
Ster advertentie