OMG

VIDEO: Hoe een internetoplichter eerlijk geld ging verdienen voor de hele buurt

foto: twitter/PleasantGreen
  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Hoe een internetoplichter eerlijk geld ging verdienen voor de hele buurt

Berichten van internetoplichters herken je snel en blokkeer je vaak. Normaal doet fotograaf/YouTuber Pleasant Green dat ook, maar deze keer besloot de Amerikaan te reageren en te kijken of hij een eerlijke man van de oplichter kon maken. De Liberiaanse Joel benaderde hem via Facebook met een on-ge-lofelijk zakelijk voorstel, wat natuurlijk complete bullshit bleek te zijn. Toch deed Pleasant Green alsof hij het interessant vond. Hij ging uiteindelijk niet in op het 'geweldige' voorstel, maar gaf oplichter Joel wél de kans van zijn leven om eerlijk geld te verdienen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cash voor je foto's

Pleasant Green nam tot nu toe 16 vlogs op die hij Lie-Beria noemde waarin hij onder andere Joel foto's van het dagelijkse leven in Liberia voor hem liet maken. De eerste foto's die Joel stuurde waren met een oud mobieltje gemaakt. De wazige foto's leken nergens op, maar het betekende wel dat hij hartstochtelijk bezig was om eerlijk geld te verdienen. Daarom besloot Pleasant Green te investeren in zijn Liberiaanse internetvriend.

Fotoalbum

De YouTuber stuurde Joel geld voor een digitale camera en met wat hulp en advies werden de foto's steeds mooier. Als verrassing besloot Pleasant Green om de foto's te verzamelen in een fotoalbum en die via een crowdfundingsite te verkopen. Het geld zouden ze samen verdelen en Pleasant Green zou zijn deel aan een goed doel schenken. Wat ze beide niet verwacht hadden was dat er zoveel geld zou binnenkomen. De teller staat nu op $13.191 dollar, dat is 404% van het oorspronkelijke doel. Het fotoalbum werd door mensen uit veertig verschillende landen gekocht.

Alles voor de kids

Pleasant Green zou zijn geld in een goed doel investeren en vroeg Joel waar de mensen in zijn omgeving een gebrek aan hadden. De Liberiaan vertelde hem over een enorm tekort aan schoolmaterialen zoals schriften, pennen en schooltassen in zijn buurt en zijn internetvriend besloot hem zijn deel van het geld te sturen. De enige eis van Pleasant Green was dat de Liberiaan foto's zou maken van het kopen en uitdelen van alle schoolmaterialen. Dat deed Joel hartstochtelijk en het eindresultaat mag er zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie