OMG

10 Opvallende Snoop Dogg feitjes

  1. Newschevron right
  2. 10 Opvallende Snoop Dogg feitjes
Snoop Dogg is rapper, acteur, presentator en vader. Hij is de afgelopen jaren verschillende keren zowel positief als negatief in het nieuws geweest. Maar misschien zijn er een aantal dingen die je nog niet over hem wist. Check hieronder een paar van de opvallendste feitjes!

01. Calvin Cordozar Broadus Jr., beter bekend als Snoop Dogg, heeft door z'n ouders zijn artiestennaam bedacht. Ze hadden hem vanwege z'n uiterlijk Snoopy als koosnaampje gegeven. Hij was bovendien fan van de tekenfilm Charlie Brown. De afgelopen jaren heeft hij nog verschillende alternatieve artiestennamen gebruikt waaronder Snoop Lion en Snoopzilla.02. Snoop heeft verschillende celebrities in de familie waaronder Brandy (nicht), Ray J (neef), Nate Dogg (neef) en bassist Bootsy Collins (oom).03. De westcoast rapper heeft niet alleen in Hollywood films geacteerd maar had ook een rol in de romantische Bollywood film Singh is King. Hierin speelt hij samen met de Indiase ster Akshay Kumar.04. Zijn debuutalbum Doggystyle werd het eerste rapalbum dat gelijk op de eerste positie in de Amerikaanse Billboard chart kwam te staan.05. Snoop Dogg is verschillende keren met justitie in aanraking geweest. De meest opvallende situatie is de rechtszaak uit 1993. Toen werden zijn bodyguard McKinley Lee en hij beschuldigd van de moord op gangster Phillip Woldemariam. Na drie jaar werden ze eindelijk vrijgesproken.06. Hij heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen albums verkocht.

07. De rapper heeft met een groot aantal artiesten samengewerkt. Dit varieert van 2Pac tot Mariah Carey en van Daddy Yankee tot Keith Sweat. Hij heeft op meer dan 100 nummers voor andere artiesten gerapt.08. Snoop trouwde in 1997 met Shante Taylor. Hij had sinds de middelbare school al verkering met haar. Ze vroegen in 2004 een scheiding aan maar besloten na vier jaar hun geloften te hernieuwen.09. De rapper mocht in 2006 Engeland niet meer binnen nadat hij op Heathrow Airport betrokken was bij een vechtpartij. In 2008 werd het reisverbod naar Engeland ingetrokken.10. Hij rookt naar eigen zeggen 567 jointjes per week!

Ster advertentie
Ster advertentie