OMG

Facebook gebruikt voor handel in organen

  1. Newschevron right
  2. Facebook gebruikt voor handel in organen
Volgens een Brits onderzoek wordt Facebook gebruikt voor de handel in organen. Mensen die wanhopig op zoek zijn naar een snelle manier om geld te verdienen, bieden hun organen die ze kunnen missen aan; bijvoorbeeld één van hun nieren.

Test
Een jounalist van de Sunday Post nam de proef op de som. Op zo'n Facebook-pagina die deze mensen met elkaar in contact brengt, deed hij alsof zijn zus een niertransplantatie nodig had. Een man uit het Britse Northampton was bereid om zijn nier af te staan voor £20.000. Met dit geld wilde hij de terugreis naar Hongarije voor hem en zijn zwangere vrouw mogelijk maken. Naast deze man waren er nog vijf anderen die zich hadden opgegeven: een man uit Mexico, drie mensen uit India en een vrouw uit Tanzania.

Illegaal
De handel in organen is illegaal in het Verenigd Koninkrijk. Als je hiervoor wordt opgepakt, kan je een gevangenisstraf van maximaal drie jaar krijgen. Ook ABC News deed onlangs een onderzoek. Hieruit bleek dat maar liefst 15 procent van de transplantaties over de hele wereld illegaal zijn. Dat sommige mensen via de illegale weg proberen aan een orgaan te komen is niet vreemd te noemen. In Groot-Brittannië staan maar liefst 7000 mensen op de wachtlijst voor een orgaan.


Ster advertentie
Ster advertentie