OMG

11-jarige Laurent behaalt universitaire bachelor in één jaar met een 9 gemiddeld

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 11-jarige Laurent behaalt universitaire bachelor in één jaar met een 9 gemiddeld

De meeste 11-jarigen kunnen, bij wijze van spreken, nog maar net hun veters strikken. En dan heb je de Nederlands-Belgische Laurent Simons (11), die zijn bachelor fysica aan de Universiteit Antwerpen summa cum laude heeft gehaald. Dat houdt in dat hij met een 9 gemiddeld is afgestudeerd.

In één jaar

Normaal gesproken duurt de opleiding drie jaar, maar niet in het geval van Laurent. Zo heeft hij er maar een jaar over gedaan. Hij is nu van plan om een master fysica aan dezelfde universiteit te volgen. Daarvan heeft hij zelfs al een paar vakken afgerond, laat hij tegenover persbureau ANP weten. "Ik wil uiteindelijk zoveel mogelijk delen van het lichaam kunnen vervangen door nagemaakte organen", zegt hij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wonderkind

Laurent staat bekend al 'wonderkind' en zat op zijn zesde al op het gymnasium, dat hij in anderhalf jaar afrondde. Vervolgens studeerde hij aan de TU Eindhoven, waar Laurent de bachelor Electrical Engineering volgde. Die opleiding rondde hij niet af, omdat zijn ouders graag wilden dat hij voor zijn tiende verjaardag afstudeerde.

Daarmee zou hij de jongste academicus ooit worden, maar daar ging de TU Eindhoven niet mee akkoord, omdat de onderwijsinstelling dat niet realistisch vond. Daarom haalden Laurents ouders hem van de opleiding en ging hij uiteindelijk naar de Universiteit Antwerpen.

Ster advertentie
Ster advertentie