OMG

Man wil ouders aanklagen voor het verwekken van hem, zonder zijn toestemming

foto: facebook/nihilanand
  1. Newschevron right
  2. Man wil ouders aanklagen voor het verwekken van hem, zonder zijn toestemming

Je bent het waarschijnlijk wel vaker oneens geweest met keuzes die je ouders voor jou hebben gemaakt. Ene Raphael Samuel uit India ook en daarom klaagt hij zijn ouders aan. Nee, hij is niet mishandeld en moest ook niet verplicht Mickey Mouse-truien aan op de middelbare school. Raphael verwijt zijn vader en moeder dat ze hem verwerkt hebben zonder zijn toestemming.

Waarom laten lijden?

Het verhaal wordt nog gekker, want de 27-jarige man uit Mumbai vertelt The Print dat hij dol is op zijn ouders. "We hebben een goede relatie, maar ze hebben mij verwerkt voor hun eigen plezier", zegt Raphael. Daarom overweegt hij ze aan te klagen: "Mijn leven gaat geweldig, maar ik zou niet weten waarom ik een nieuw leven op aarde zou moeten zetten die daardoor kan lijden door ellende van school en/of het opbouwen van een carrière, vooral als ze daar zelf niet om gevraagd heeft."

Antinatalisme

Raphael is een aanhanger van een beweging die Voluntary Human Extinction Movement (VHEM) heet en gelooft in het antinatalisme, dat is een soort filosofische stroming waarbij de geboorte als iets negatiefs wordt gezien. Aanhangers van deze stroming moeten vaak niets hebben van abortus of (zelf)moord, maar hopen dat mensen er vrijwillig voor kiezen om zich niet voort te planten. Ze hebben niets tegen kinderen, maar willen 'gewoon' niet dat kinderen op aarde worden gezet, aangezien ze daar zelf geen toestemming voor hebben gegeven.

Nihilanand

Raphael hoopt dat hij de ogen van andere Indiase mensen kan openen, door te laten zien dat het ook een optie is om je niet voort te planten. Dat doet hij onder andere met zijn Facebookpagina Nihilanand waar hij inmiddels al meer dan tweeduizend volgers heeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie