OMG

Lisa Samantha over dickpics: ''Na de eerste aflevering van Temptation stroomden ze binnen''

  1. Newschevron right
  2. Lisa Samantha over dickpics: ''Na de eerste aflevering van Temptation stroomden ze binnen''

Dickpics… Voor sommigen is het verschijnen van zulke foto's in de inbox redelijk zeldzaam, terwijl het voor andere meisjes nog steeds dagelijkse kost is. Lisa van Temptation Island is zo iemand. ''Na de eerste aflevering van Temptation Island stroomden de foto’s binnen'', vertelt ze aan NOS Mashup.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vijf feitjes

Iedereen weet hoe ze eruitzien, maar toch is er verder weinig over dickpics bekend. Mashup zette daarom vijf feitjes op een rij:

1. Eén op de drie vrouwen onder de 27 heeft wel eens last van intimidatie in de vorm van ongepaste seksuele berichten.

2. Dickpics vallen onder sexting. Sexting is alleen geaccepteerd als beide kanten dat willen. Is dat niet zo, wordt er gesproken over grensoverschrijdend gedrag.

3. Dickpics sturen, zorgt er in de meeste gevallen niet voor dat een vrouw interesse krijgt. Mannen doen het dus om een hele andere reden. Sommigen houden van shockeren, anderen doen het voor de grap, maar ook uit onzekerheid, voor de aandacht of door groepsdruk.

4. Als je dickpics ontvangt, moet je ze eigenlijk zo snel mogelijk verwijderen. In het bezit zijn van zulke foto's, kan namelijk ook strafbaar zijn.

5. De foto's komen voor veel vrouwen bedreigend over, maar veel mannen weten dat niet.. Scholen en ouders moeten er daarom over praten.

Ongedierte

Hoewel het heerlijk rustig zou zijn in je inbox als mannen er eindelijk mee stoppen, denkt Lisa niet dat het snel ophoudt met dickpics.

''Het is een soort ongedierte dat niet stopt. Wat moet je ertegen doen dan?''

niet warm

Desondanks wil ze toch aan de mannen die zulke foto's sturen, laten weten dat zij en heel veel andere meisjes het echt niet kunnen waarderen.

‘’Waarom doen jullie dit? Dickpics zijn heel erg intiem. Als je dat als meisje krijgt, wordt je daar echt niet warm van. Stop er gewoon mee of houd het voor jezelf.’’

Ster advertentie
Ster advertentie