OMG

Advocaat: "Mitch Henriquez had tot op z'n geslachtsdeel bloeduitstortingen"

  1. Newschevron right
  2. Advocaat: "Mitch Henriquez had tot op z'n geslachtsdeel bloeduitstortingen"

Uit onderzoek van de Rijksrecherche naar de dood van Mitch Henriquez blijkt dat hij gigantisch is mishandeld. De Arubaanse vakantieganger die in Den Haag na politiegeweld is overleden, had tot op zijn geslachtsdelen verwondingen. Dat vertelde de advocaat van de ex-vriendin van Mitch Henriquez en zijn dochters, Gerald Roethof, gisteravond in late night show Pauw.

Groot geweld

De advocaat heeft als een van de weinigen het onderzoeksrapport kunnen inzien en beschreef wat de schade aan Mitch zijn lichaam is geweest. "Gebroken strottenhoofd, twee gebroken ribben, maar dat kan ook door reanimatie zijn gekomen, bloeduitstorting bij zijn slaap, bloeduitstorting bij zijn neus, zelfs bij het geslachtsdeel had hij een bloeduitstorting. Hij is gigantisch mishandeld."

Hij greep naar zijn geslachtsdeel

De redenen van arrestatie zou volgens de politie onder andere zijn openbare dronkenschap, verstoring openbare orde en niet luisteren naar bevelen. "Hij heeft een flauwe grap gemaakt over dat hij een wapen had, terwijl hij naar zijn geslachtsdeel greep. Maar de vijf agenten die geweld hebben gebruikt, voelden zich echt bedreigd door hem," vertelde de advocaat.

Voor de rechter?

De advocaat is het niet eens met de aanpak van het Openbaar Ministerie. "Door de plannen die ze nu hebben, kan het nog minstens twee jaar duurt voordat de verdachten voor de rechter moeten verschijnen. Waren de agenten bijvoorbeeld beveiligers geweest, dan hadden die vanaf het eerste moment vast gezeten en werden ze minimaal voor doodslag vervolgd."

Het incident van Mitch Henriquez was niet de eerste keer dat een donkere toerist door de politie in Nederland werd mishandeld. Een jaar geleden kwam een Surinamer om het leven na geweld bij arrestatie. Ook zijn zaak is nog niet afgerond.

Ster advertentie
Ster advertentie