OMG

Vrouw kon doodgaan aan lipfillers op botoxparty

foto: Videostill This Morning
  1. Newschevron right
  2. Vrouw kon doodgaan aan lipfillers op botoxparty

Een vrouw van wie de bovenlip na het nemen van lipfillers vier keer zo groot werd, had kunnen doodgaan aan door die foute fillers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

een van de gelukkigen

De 29-jarige Rachael Knappier komt uit Leicestershire, Engeland en was te gast bij het programma This Morning samen met een cosmetisch arts, Dr. Tijion Esho. Die vertelde dat ze één van de gelukkigen was er nog goed vanaf gekomen is toen ze foute lipfillers kreeg. Haar verwondingen hadden namelijk het einde van haar leven kunnen betekenen.

grootste onzekerheid

Ze vertelde hoe ze gezellig naar een 'botox party' was geweest, waar een schoonheidsspecialiste beloofde haar grootste onzekerheid aan te pakken: haar lippen.

Ze kreeg een filler injectie in haar bovenlip en betaalde 220 pond voor de behandeling. Maar in plaats van dat ze wakker werd met de lippen waar ze van gedroomd had, werd ze wakker van enorme pijn in haar lip. Haar bovenlip was norm gezwollen. Ze haastte zich naar het ziekenhuis, waar ze naar eigen zeggen werd uitgelachen door de doktoren vanwege haar dikke lip.

slagader doorboord

Maar er viel weinig te lachen, want de schoonheidsspecialiste had een slagader in Rachael's lip doorboord bij de behandeling met de filler, een verwonding die een verstopping in haar lip had veroorzaakt. En dat had er voor kunnen zorgen dat ze haar lip of zelfs haar leven kon verliezen.

Het was niet de eerste keer dat Rachael iets van cosmetische ingrepen liet doen. Ze had eerder al eens botox in haar voorhoofd genomen en een klein beetje filler in haar bovenlip om een bobbel die ze had sinds haar tienerjaren, omdat er een deur tegen har gezicht is geslagen.

niet de intentie

Hoewel ze alleen van plan was om haar lip wel weer te laten doen, was het niet haar intentie om dat op de 'botox party' te doen. Totdat de schoonheidsspecialiste wees naar de plek op haar lip, wat precies het zwakke punt van Rachael was. "Ze vertelde dat ze het kon fiksen en dat ze zoveel andere meisjes had geholpen die ook zoiets hadden."

"Je hebt daar iemand die zegt dat ze je grootste onzekerheid kan oplossen. Ik heb niet echt meer andere vragen gesteld."

drank en gezelligheid

De overtuigende schoonheidsspecialiste in combinatie met de nodige hoeveelheid alcohol overtuigde Rachael om de behandeling te nemen.

"Er was drank en gezelligheid en het was een beetje lopende band werk; meisjes die aan de keukentafel zaten te wachten tot het hun beurt was met allemaal een verdovende crème ergens op hun gezicht gesmeerd."

Haar lip was zo gezwollen dat ze de haar neus aanraakte. "De druk en het branden in mijn lip was echt ongelooflijk."

geluk

Dokter Tijion Esho noemt de manier waarop Rachael eraf is gekomen een geluk. Volgens hem weten veel schoonheidsspecialisten of verpleegkundigen niet wat ze doen als de lipfillers inspuiten. "Ze had haar neus, lippen of zelfs een heel deel van haar gezicht kwijt kunnen raken door de blokkering van de ader."

nooit meer

Uiteindelijk werd Rachael door middel van een zeer pijnlijk oplossingsmiddel voor de fillers geholpen. Drie maanden later zijn haar lippen weer bijna de oude. Ze geeft aan in het programma dat ze nooit meer van haar leven naar een botox-party zal gaan. "Ik nam gewoon aan dat de mensen die de fillers injecteerden heus wel een medische opleiding hadden gehad."

Ster advertentie
Ster advertentie