OMG

Vakkenvuller Soufian steelt show bij Appie vergadering

  1. Newschevron right
  2. Vakkenvuller Soufian steelt show bij Appie vergadering
De 19-jarige vakkenvuller Soufian Afkir heeft tijdens de aandeelhoudersvergadering van Ahold (lees: Appie) flinke impact gemaakt door deels uit de kleren te gaan. Soufian maakte de grote baas Dick Boer duidelijk dat hij oud genoeg is om een volwasseneloon te ontvangen, in plaats van het minimum jeugdloon.


299 jaar werken

Soufian verdient een jeugdloon van 5,96 euro per uur. Als volwassene zou hij 9,93 euro per uur krijgen. Dat verschil valt reuze mee als je het vergelijkt met het uurloon van de Ahold-baas: 1600 euro per uur. "Om uw loon van een jaar te evenaren, moet ik 299 jaar fulltime werken. Ja u hoort het goed, 299 jaar," zei Soufian tegen Dick Boer.


Uitgekleed

Kort daarna ging Soufian uit de kleren: "Het prachtige pak dat ik nu aan heb, kan ik met mijn uurloon maar voor de helft betalen. En meneer Boer, dat ziet er dus zo uit", zei Soufian voordat hij zich half uit het pak hees.



"Goed gedaan!"

Soufian sprak namens Young & United, de jongerenafdeling van de FNV, maar deed dat uit eigen ervaring. Naderhand kwamen sommige aandeelhouders zelfs naar Soufian toe om te zeggen dat hij het goed had gedaan. Van Dick Boer heeft hij na zijn speech niets meer gehoord.
Ster advertentie
Ster advertentie