OMG

Nederlandse tieners opgepakt in Duitsland met 800.000 euro aan drugs in auto

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse tieners opgepakt in Duitsland met 800.000 euro aan drugs in auto

Drie Nederlandse tieners uit Alkmaar zijn dinsdag opgepakt in Duitsland wegens drugssmokkel. Dat gebeurde tijdens een grootschalige controle net over de Nederlandse grens bij Venlo. In hun auto vond de Duitse politie vijf pakketjes met harddrugs met een straatwaarde van maar liefst 800.000 euro.

'Voedingssupplementen'

De auto werd bestuurd door een 19-jarige jongen, die vergezeld werd door twee stadsgenoten van 15 en 17 jaar. Het drietal werd net over de Nederlandse grens aangehouden op een parkeerplaats aan de A40.

Volgens de Duitse politie waren de jongens onderweg naar de Duitse stad Duisburg. Het drietal verklaarde daarheen te gaan om pakketten per post naar Engeland te versturen. Zij gaven aan dat het om poststukken ging van een bedrijf dat in voedingssupplementen handelt. Niets bleek minder waar. Na het checken van de pakketjes vonden de agenten namelijk 11,5 kilo aan xtc, 10 kilo crystal meth en 750 gram amfetamine. Daarnaast had de 17-jarige jongens een kapmes bij zich.

Tweetal zit nog vast

Inmiddels is de 15-jarige jongen opgehaald door zijn ouders en zitten de andere twee tieners nog vast. Het is niet duidelijk hoe zij aan de drugs zijn gekomen, aangezien ze daarover alle drie vooralsnog zwijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie