OMG

Sylvana Simons: "Waarom is er in geval van racisme altijd een excuus?!"

  1. Newschevron right
  2. Sylvana Simons: "Waarom is er in geval van racisme altijd een excuus?!"

"We hebben onszelf altijd verteld dat we zo tolerant zijn en dat is de valkuil waar we nu in vallen" en "Waarom is er in het geval van racisme altijd wel een excuus?!". Gisteravond voerde Sylvana Simons een keihard betoog in De Wereld Draait Door over de volgens haar ongepaste term "zwartjes".

"Mijn vrouw is ook zwart"
Sylvana was afgelopen woensdag tafeldame bij DWDD en viel over de woorden van radio- en televisiepresentator Martin Šimek. Hij sprak zich uit over het leed van de bootvluchtelingen die naar Europa komen en op welke manier hij ze enigzins probeert te helpen.

Hoe tegenstrijdig ook, nam dat verhaal snel een andere wending toen hij de bootvluchtelingen "die zwartjes" noemde. Maar inzien dat die term als ongepast wordt ervaren, kon hij niet. "Het is niet grappig bedoeld. Mijn vrouw is ook zwart."

Prachtig verhaal, lelijke woorden
Sylvana vond het verhaal van Martin prachtig, maar het gebruik van "die zwartjes" zeer ongebruikelijk. "Het is op z'n minst denigrerend. Als er iemand tegenover mij zit en die heeft het over mensen met het downsyndroom en die zegt vervolgens die mongooltjes, dan zal ik op dezelfde manier denken, sorry?!"


Check hier het fragment van afgelopen woensdag.

Ster advertentie
Ster advertentie