OMG

Ophef om foto van jonge mensen die niet opstaan voor oude vrouw in trein

  1. Newschevron right
  2. Ophef om foto van jonge mensen die niet opstaan voor oude vrouw in trein

Iedereen weet dat het beleefd is om in het openbaar vervoer op te staan voor een ouder persoon of een zwangere vrouw. Helaas gebeurt dat niet altijd. Een groep jonge mensen uit Australië wordt momenteel online bekritiseerd, nadat er een foto van hen viral ging. Daarop is te zien is dat de reizigers allemaal op hun telefoon zitten en de vrouw compleet lijken te negeren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto

Mensen reageren heftig op de foto die inmiddels de hele wereld over gaat. Ze noemen de jongere generatie respectloos. "Deze foto vertelt over de generatie waar we nu in leven. Respect en manieren hebben hun waarde verloren," schrijft Charles Aniagyei. Een andere boze Facebookgebruiker, Robert Anthony, vindt dat degene die deze foto maakte, meteen had moeten ingrijpen: "Waarom verman je je niet en zeg je iets tegen hen in plaats van er een foto van te maken voor de likes."

Heather Soutar deelt een hele andere mening in de comments: "Er wordt snel geoordeeld, maar niemand kent het verhaal achter deze foto. Een hele trein vol mensen en niemand bood haar een zitplaats aan. Onwaarschijnlijk. Goed gedaan degene die deze foto maakte alleen om haat over de jongere generatie te zaaien." En Heather heeft daar wel een punt, want elk verhaal heeft twee kanten. Misschien wilde de vrouw helemaal niet zitten en moest ze bijna de trein verlaten.

Ster advertentie
Ster advertentie