OMG

VIDEO: B-Brave bedenkt hoax om jongeren te waarschuwen

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: B-Brave bedenkt hoax om jongeren te waarschuwen

De telefoon van B-Brave member Kaj werd deze week overbeladen met Whatsapp-berichtjes van fans. Zijn mobieltje ging bovendien om de haverklap over. Dit gebeurde nadat mede-banlid Dioni zijn telefoonnummer 'per ongeluk' via een Snapchat/Instagram-filmpje deelde.Hoax
Vanmorgen verklapten Kaj en Dioni in Start dat het om een hoax ging. Deze actie hebben ze samen met Microsoft bedacht om jongeren op hun hart te drukken dat ze niet zomaar privégegevens moeten uitwisselen. "Alle jongeren zitten dag en nacht op hun telefoon. Daar worden heel veel gegevens uitgewisseld. Dat is heel gevaarlijk want als die gegevens bij de verkeerde persoon terechtkomen kunnen er heel vervelende dingen gebeuren," vertelde Dioni.

"Als het om je creditcardgegevens gaat dan ben je er niet zo snel vanaf"

30 oproepen binnen 2 minuten

"Het is duidelijk dat dingen heel snel kunnen lopen op internet. Het telefoonnummer stond er nog geen twee minuten op en we hadden al iets van 30 gemiste oproepen," voegde hij er nog aan toe. In dit geval ging het om een hoax, maar elk B-Brave lid heeft dit wel eens echt meegemaakt. Een telefoonnummer is makkelijk te vervangen; "maar als het om je creditcardgegevens gaat dan ben je er niet zo snel vanaf."

Een wijze les van deze B-Brave members, deel je privégegevens dus niet via social media! ;)

Ster advertentie
Ster advertentie