OMG

8-jarige Carter vliegt 3000 kilometer om hond met dezelfde huidaandoening te ontmoeten

  1. Newschevron right
  2. 8-jarige Carter vliegt 3000 kilometer om hond met dezelfde huidaandoening te ontmoeten

Carter Blanchard uit het Amerikaanse Arkansas heeft de huidaandoening vitiligo. Daardoor verliezen delen van zijn huid hun pigment. De achtjarige jongen had veel moeite met de witte vlekken op zijn huid, totdat hij op de Instagram van hond Rowdy belandde. De hond met witte vlekken op zijn zwarte vacht heeft ook vitiligo en dat inspireerde Carter om meer zelfvertrouwen te krijgen. Carters moeder en Rowdy's baasje regelden een ontmoeting tussen de twee.

instagram

Het baasje van de veertienjarige Rowdy zag drie jaar geleden voor het eerste witte plekjes bij de hond. Ze dacht dat het ouderdom was, maar na een bezoekje aan de dierenarts bleek het vitiligo te zijn. Ze maakte een Instagramaccount voor de hond aan. Inmiddels heeft het account 70.000 volgers.

ontmoeting

De moeder van Carter zag de Instagram van hond Rowdy en liet het aan haar zoontje zien. Hij was erg onder de indruk dat een hond met vitiligo zo beroemd kon worden en begon er zelf ook meer zelfvertrouwen van te krijgen. De moeder besloot contact op te nemen met het baasje van Rowdy om een ontmoeting te regelen. Dat lukte uiteindelijk, al moesten Carter en zijn moeder daar wel 3000 kilometer voor vliegen naar Oregon. In een interview laat zijn moeder weten dat de ontmoeting hem heel goed heeft gedaan.

"Het heeft echt zijn leven veranderd. Alleen de hond Rowdy kon hem een beter gevoel over zichzelf geven."

Ster advertentie
Ster advertentie