OMG

Opmerkelijke oproep aan Noorse scholieren: "Heb geen seks op rotondes"

  1. Newschevron right
  2. Opmerkelijke oproep aan Noorse scholieren: "Heb geen seks op rotondes"

Het einde van het schooljaar nadert voor de Noorse scholieren. Een traditie onder de laatstejaars is om hun middelbare schooltijd met een heel groot feest af te sluiten. Hierbij wordt er vaak naakt over straat gelopen en ook het hebben van seks op openbare plekken is geen uitzondering. De Noorse autoriteiten zijn dit helemaal zat en roepen de scholieren op om tijdens de eindexamenfeesten hun kleren aan te houden en geen seks te hebben op rotondes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Russfeiring

Om afscheid te nemen van de middelbare school vieren Noorse scholieren de zogenaamde Russfeiring. Traditioneel gezien begint de periode drie weken voor 17 mei, wanneer het Russetid, het eindfeest, plaatsvindt. In deze weken dragen de jongeren een rode of blauwe overall, rijden ze rond in speciale busjes, voeren ze gekke opdrachten uit, vinden er allerlei feesten plaats en wordt er flink wat alcohol gedronken. Tijdens de Russfeiring worden leerlingen vaak uitgedaagd of aangemoedigd om hun kleren uit te trekken of zelfs om seks te hebben op een openbare plek.

gevaarlijk

Elk jaar gebeuren er tientallen ongelukken tijdens de feestperiode. Daarom waarschuwen de autoriteiten de scholieren voor gevaren. "We zeggen 'nee' tegen seks op rotondes", luidt de mededeling. Ook ex-minister Terje Moe Gustaven zegt dat het naakt rondlopen geen goed idee is: "Het leidt tot talloze gevaarlijke situaties op de weg, want bestuurders schrikken vaak van de naakte scholieren." De politie dreigt met boetes: "Wie toch nog bloot of in ongepaste posities op openbaar gebied verschijnt, kan worden bestraft of zelfs gearresteerd voor zedenfeiten."

Ster advertentie
Ster advertentie